Meteen naar de inhoud

3 Manieren om jouw SEO te verbeteren

seo verbeteren
Leestijd: 2 minuten

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie is niet meer weg te denken uit de online marketing. Waar je er vroeger mee weg kwam om je website pagina’s vol te stoppen met zoekwoorden, zul je er tegenwoordig echt wat meer moeite in moeten steken. Wij geven jou graag 3 tips hoe jij jouw SEO kan verbeteren. 

Korte blogs

Voor de SEO van jouw website is het belangrijk dat je lekker actief blijft. Natuurlijk hoef je niet elke dag pagina’s vol te schrijven. Maar wekelijks een korte blog (zoals deze) over een onderwerp dat gerelateerd is aan jouw business zal wonderen doen. 

Je zult merken dat je hier veel mensen mee aanspreekt als je het goed aanpakt. Het begint allemaal met een onderwerp kiezen voor je blog en een titel. Op basis hiervan ga je verder. Probeer iets te kiezen waar mensen naar zullen zoeken en op willen klikken. 


Als voorbeeld nemen we deze blog, het onderwerp is SEO of eigenlijk tips voor jouw SEO. Door er een getal (3) aan toe te voegen krijg je een beter idee van hoe de blog eruit gaat zien en wat je kan verwachten. Wij raden aan om deze blogs rond de 500 woorden te laten hebben, dit is volgens ons de ideale lengte om je SEO te verbeteren met blogs. 

Landingspagina’s

Landingspagina’s zijn eigenlijk lange blogs. Je schrijft een volledige pagina over één onderwerp, dit onderwerp is een zoekterm. Zo hebben wij bijvoorbeeld landingspagina’s genaamd marketing bureau Beuningen. Deze gaan jouw SEO zeker verbeteren.


Wanneer iemand in Beuningen of omstreken zoekt naar een marketing bureau. Is de kans groot dat ze zullen zoeken ‘marketing bureau Beuningen’. Natuurlijk gaat SEO verder dan alleen de titel die (gedeeltelijk) overeenkomt, maar het is een mooie start. 

In de landingspagina wil je alle informatie geven die iemand zoekt wanneer ze die zoekterm in de zoekmachine zetten. Zo schrijven wij over wat een marketing bureau doet, wat diegene kan verwachten en hoe een samenwerking eruit ziet. 

Linkbuilding

Veel mensen weten dat SEO gaat om het schrijven van content, maar er is nog een ander onderdeel als het gaat om SEO. Dat is linkbuilding. Linkbuilding, de naam geeft het al weg, het opbouwen van linkjes naar andere sites.

Google geeft jouw en elke andere site een score, deze score gaat over hoe goed en betrouwbaar jouw site is in de ogen van Google. Wanneer een site met een hoge score naar jou linkt weet Google dit en denkt dan (voor zover een zoekmachine kan denken): ‘He, dit moet vast ook een betrouwbare site zijn, anders zou die niet hierheen linken’. Hierdoor gaat jouw score ietsjes omhoog en zal je ook hoger komen te ranken in de zoekresultaten. 


Dit is linkbuilding in een notendop, net zoals met SEO gaat dit nog veel verder. 

Dit waren onze 3 tips die jij meteen kan toepassen om jouw SEO te verbeteren. Heb jij hulp nodig bij jouw SEO en/of linkbuilding? Daar helpen we je graag mee verder, benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op!

Deze post delen? Dat kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NewDaySocial is nu DuckImpact

Een nieuwe naam, dezelfde kwaliteit met meer impact